CENU EUROREGIONU KRUŠNOHOŘÍ/ERZGEBIRGE ZA ROK 2022/2023 OBDRŽELY DVĚ VÝZNAMNÉ DÁMY

Dne 21.11. 2023 v rámci  slavnostního přeshraničního setkání obdržely CENU 2022/2023 paní JUDr. Markéta Meissnerová, generální konzulka ČR v Drážďanech , za její významný podíl na vytváření podmínek a dobrých vztahů v přeshraniční spolupráci, zejména za svůj lidský přístup a osobní angažovanost při podpoře iniciativy, kterou je obnova česko-saské historické trati Moldavská dráha/Teplický Semmering/Most-Freiberg a paní Dr. Claudie Eilenberger, za vytvoření bezplatné česko-německé cestovatelské aplikace Riesenburger Land, která mapuje kulturní krajinu v okolí měst Osek a Dorfchemnitz. https://riesenburger-land.de/
GRATULUJEME!
Cena byla letos předána již po 1️⃣4️⃣ a symbolicky byl vybrán Český granát , jehož těžba probíhá na území členské obce Podsedice. Granát byl označován jako „žhavý uhlík“, letošní cena je tak symbolem jiskry, které se daří zažehnávat další plameny česko-německé spolupráce.
DĚKUJEME všem, kteří se podílí na rozvoji našeho společného příhraničí!
Velké díky Horský areál Lesná za organizaci a zázemí!
Za podpory projektu z FMP: Krušnohorské spojení: Cena Euroregionu 2023. Tradice. Budoucnost. Spolupráce.
Podívejte se na video reportáže pořízené regionální televizí E-Deníky a Glück Auf TV-Kanal 9 Erzgebirge:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY DNE 31.5. 2024

Dne 31.5. 2024 se konala řádně svolaná Valná hromada Euroregionu Krušnohoří z.s. v Kulturním domě Střelnice v Kadani. Roli hostitele se ujalo členské město Kadaň.

KULTURNÍ KOMISE V ŽATCI – KRAJINA ŽATECKÉHO CHMELE V UNESCU

Dne 25. dubna 2024 se v Galerii Sladovna v Žatci konalo zasedání kulturní komise Euroregionu Krušnohoří. Komisi osobně přivítala místostarostka města Jaroslava Veselá, která představila Žatec a krajinu žateckého chmele, která je od roku 2023 zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO https://www.zatec-and-the-landscape-of-saaz-hops.com/.

Poslední novinky

Euroregion Krušnohoří/Erzgebirge vyhlašuje výzvu k podání návrhů na udělení prestižní Ceny Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge pro rok 2024. Toto ocenění je udělováno osobám, které se významným způsobem zasloužily o přeshraniční spolupráci v rámci Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge.
Vstoupili jsme do poslední fáze přípravy a testování pro podávání projektů z Fondu malých projektů pro širokou veřejnost.
Dne 31.5. 2024 se konala řádně svolaná Valná hromada Euroregionu Krušnohoří z.s. v Kulturním domě Střelnice v Kadani. Roli hostitele se ujalo členské město Kadaň.